Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΟΝ Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ



Καμαρώστε  πολιτική  αλητεία
Ε  δε σκοτώθηκε και κανένας . Μη το κάνουμε και θέμα .



Η προνοητικότητα, η απλή λογική που εκφράζεται με τη θυμοσοφία του κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε είναι ανύπαρκτη στους εγκληματικά ανίκανους διεκπεραιωτές της κατ ευφημισμόν τοπικής αυτοδιοίκησης ,δήμοι περιφέρεια (τα κομματόσκυλα δηλαδή και τους στυλοβάτες του καθεστώτος). Κατ αυτούς˙ τους γελοίους και θλιβερούς οπαδούς της διαστρέβλωσης του Λόγου και των γλωσσικών εννοιών : της  διαφάνειας ,της διαβούλευσης,  της αειφόρου ανάπτυξης του περιβάλλοντος ,του όλοι μαζί τα φάγαμε, η παράδοση του γεφυριού της Άρτας, το κτίσιμο της γυναίκας του πρωτομάστορα για την τιθάσευση του Στοιχειού του Ποταμού είναι απαραίτητο όπως απαραίτητος είναι και ο Δράκος στα παραμύθια, μόνο που σήμερα ο Δράκος και το Στοιχειό είναι αυτοί οι ίδιοι και όχι τα κακά στοιχειά της φύσης, η βροχή και οι άσχημες καιρικές συνθήκες .Οι ξυλοπόδαροι με τα κοντά ποδάρια που παρελαύνουν είναι τα ψέμματά τους ˙ η καρναβαλική κοντόθωρη δημΙοκρατία τους , που μια κλωτσιά απ όλους μας είναι αρκετή για να την στείλει μια για πάντα όχι στο σκουπιδοντενεκέ (παραμονεύουν οι πολιτικοί ανακυκλωτές) αλλά στο βόρβορο των χασκόντων και οζόντων υπονόμων της Ιστορίας.

Τοποθέτησαν άμεσα πινακίδα προσοχή έργα, γέφυρα κλειστή (ναι γελάστε είναι του Ευρίπου σε λίγο θα ανοίξει) και νομίζουν οι κατσαπλιάδες πως τελείωσαν. Βιάστηκαν γρήγορα - γρήγορα  να σβήσουν τα ίχνη, κατέστρεψαν τη γέφυρα οι φίλιες εργολαβικές δυνάμεις για να μην αποδοθούν ευθύνες σε κανέναν. Για όλα έφταιγε η βροχή ˙ είπαν και έγραψαν τα βοθρομέσα ενημέρωσης ,άποψη με την οποία θα συμφωνήσει βεβαίως βεβαίως και η περιφέρεια και η δημοτική αρχή και το υπουργείο. Κι έτσι η αυτοψία για τα πέδιλα που κάναν σκι στις όχθες  δεν έγινε κι ούτε πρόκειται να γίνει .Όλα καλά όλα εντάξει, το να χέρι νίβει το άλλο και τα δυο τον εργολάβο. Μα δε ντρέπεστε τι είναι αυτά που λέτε. Μα καλά με το Θεό και τη βροχή θα τα βάλουμε λένε όλα μαζί τα μόμολα και οι πολιτικές θεούσες που όχι στο Θεό αλλά στο € πιστεύουν.

Όσο για τις ευθύνες και τις απορίες για τις κακοτεχνίες στην κατασκευή της γέφυρας κατά το παρελθόν ,τον αδύναμο οπλισμό της , την περίεργη χάραξη και παράκαμψη ,αφού η περιοχή δεν ήταν και δεν είναι οικοδομημένη, της οδού Θεσσαλονίκης και της συνέχειάς  της  σαν οδός Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Φυλής  για να μη θιγούν αλήθεια ποιοι οικοπεδούχοι, μάλλον δε θα πάρουμε απάντηση.

Περασμένα ξεχασμένα. Τι θέτε και ασχολείστε .
Και πάμε στο σήμερα Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργεία, Εργολάβοι.
Ποιοι οι υπεύθυνοι, Ποιοι είχαν την εποπτεία, Ποιοι επέβλεπαν;

Κι όσο για τις αποχωματώσεις ,την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και αντιστήριξης, τη διαπλάτυνση της κοίτης ,την κοπή δεκάδων δέντρων και τη δημιουργία κατωφερούς δρόμου για τα εργολαβικά οχήματα ακριβώς στα πλαϊνά της γέφυρας που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της ας μη μας πουν έφταιγε η βροχή.

Κι αν υπήρχαν θύματα ή τραυματισμοί τότε τι θα ΄λεγαν ; Είναι τόσο απλό .
Τουμπεκιστάν στο Αυνανιστάν , η Γυναίκα του Πρωτομάστορα δεν είχε κάλο ριζικό.

Α ξεχάσαμε να πούμε , οι φίλιες δυνάμεις πήραν μέτρα προστασίας των χωμάτινων όγκων μόνο κατά μήκος και προς την πλευρά των πρανών της Φλέβας όπου βρίσκονται τα στούντιο καραμάνος αφήνοντας έκθετη και αγνοώντας στην απέναντι
όχθη την  εφαπτόμενη αυλή του 24ου δημοτικού σχολείου όπου παίζουν παιδιά ˙ αλλά και τα παρακείμενα σπίτια  δίπλα στη γέφυρα , όπου τμήμα της τοιχοποιίας  της αυλής ενός εξ αυτών μαζί με τις λεύκες που υπήρχαν εξωτερικά της, κατέρρευσε στην κοίτη στο πλάι της γέφυρας παρασέρνοντας τηλεφωνικά καλώδια ενώ ένα άλλο κομμάτι της  βρέθηκε να αιωρείται στο κενό.

Αλήθεια θα κάνουν νέα δημοπράτηση νέα μελέτη για την ανακατασκευή της γέφυρας σαν αυτή που είδαμε στην πλατεία Ρίμινι (λεφτά υπάρχουν) ή οι φίλοι εργολάβοι θα….. αποκαταστήσουν τη ζημιά με δικά τους έξοδα .

Μα τι λέτε, διά την καταστροφήν υπαίτιος ήτο  η βροχήν. Το είπαν και τα κανάλια.

Φσσσς…. φύσηξε με δύναμη ο Κακός Λύκος 
και γκρεμίστηκε το αχυρένιο γεφυράκι που χε φτιάξει το ανόητο αδηφάγο γουρουνάκι.

Φυσικά και σε μερικά χρόνια όταν θα πέσουν τα Εργώ θα γίνει νέα χάραξη κι όλα καλά. 
Επιτέλους, θα πει κάποιος και ακριβώς που και αν υπάρχει μακέτα σχεδιασμός αποκατάστασης της Φλέβας Εσχατιάς  ή θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία της εγκατάλειψης όπως συνέβη στο τμήμα του ιδίου ποταμού από το 301 Ε.Β. έως την Παπανδρέου ; Έχει δεσμευτεί ή δεσμεύεται κάποια αρχή για την τύχη του καλυπτομένου τμήματος  ή καρτερούν τα αρπακτικά της ανάπτυξης: οι κολλητοί και οι έχοντες συμφέροντα  ιδιοκτήτες.
Οι πανταχού απόντες δημοτικές αρχές Ιλίου , Αγ. Αναργύρων Καματερού σιγούν.
Ξέρουν μόνο να διεκδικούν αόριστα το στρατόπεδο ή το πάρκο και να φουσκώνουν αεροπανό για να δείξουν τι ; Μα το όψιμο επικοινωνιακό ενδιαφέρον τους φυσικά! Εμείς μπορούμε, αλλά δε μας αφήνουν οι Άλλοι, οι της κεντρικής διοικήσεως βεβαίως βεβαίως!   Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Συνοδεία κλαρίνων οι αηβασίληδες περιφέρονταν καλαντίζοντας Μαίρη Κρίσνας.

Που ΄σουν μάγκα το χειμώνα που την είχες την κρυψώνα.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο γιοφύρι της Άρτης. 
Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να δοθεί  λύση πραγματική στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ανακύπτει (αναμένεται απίστευτη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις εποχουμένων και αύξηση του κινδύνου ατυχημάτων πεζών)  και στην προστασία μαθητών και γονέων των τριών γειτνιαζόντων με τη γέφυρα σχολείων, με απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων των εργολάβων και όχι με απλή σήμανση αργά σχολείο (24ο) που και αυτή τοποθετήθηκε μετά από ενέργειες της τροχαίας και πιέσεις των γονέων. Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι που καμώνονται τους πιλάτους τις ευθύνες τους.

πρόταση 
να μην προχωρήσει το έργο αν
δεν κατασκευαστεί άμεσα νέα γέφυρα με σωστή χάραξη
δεν ληφθούν πραγματικά  μέτρα προστασίας σε σχολείο και σπίτια 

Αυτές τις μέρες ακούσαμε από το συρφετό των εργολαβικών μέσων αποβλάκωσης για τα διαφυγόντα κέρδη της δημIοκρατίας τους από την επιβολή φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, την αιθαλομίχλη και τους ρυπαντές ,τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για καταλογισμό ευθυνών  στα " τ ζ ά κ ι α " που κυβερνούν και ρυπαίνουν όλη τη χώρα, ευκαιρία θα βρουν άλλωστε να στήσουν νέα παιχνίδια αγοραπωλησίας ρύπων με τα πολυεθνικά συνεταιράκια τους στα χρηματιστήρια.
όπως και τότε στο μεγάλο έπος φαγοπότι του 2004  με τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα 
όσο για τη σκόνη και τους ρύπους των εργολαβιών τους  δίπλα στα σχολεία …
μια  χώρα μες τη σκόνη ˙ γιατί  τάσκιαζε  η  φοβέρα ,  μια  κοινωνία  μες
τη λάσπη και την κόπρο με τα συστημικά γουρούνια να απολαμβάνουν
και τους πολίτες να βουλιάζουν ή να πνίγονται.
ευθυμείτε 
η νέα πράσινη γέφυρα στην οδό φλέβας ρουβικώνος θάχει και διόδια, ενώ στο ποτάμι
προχωρά γρήγορα η κατασκευή κανόε καγιάκ για τους ολυμπιακούς του 2032
το πάρτυ άρχισε και μοιράζει εκατομμύρια ERGO € (EURO ERGOLAVIKON)
εμπρός αρχίστε το γιουρούσι για αστακομακαρονάδες με τζατζίκι και σούσι
ο περιφερειάρχης σας εύχεται καλή χρονιά σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει
είμεθα άνθρωποι των έργων φίλοι των εργολάβων και των πρωθυπουργών
θα  σας  εξαφανίσωμεν 
φήμες
φήμες αναφέρουν ότι γκρέμισαν το γεφύρι 
για να μη το διαβούν οι ερευνητές της διαπλοκής 
μελέτες επί μελετών και νέες δημοπρατήσεις θα γραφούν επιμελώς στα αμελέτητα
χρονιάρες μέρες κι έχουν να ασχοληθούν με τα καζίνο και τα χρηματιστήρια 
η πασοκιστανή αλητοσυμμορία του τουμπεκιστάν παράτες και ταρατατζούμ
είναι πολλά τα κέρδη που πρέπει να λευκανθούν
ειδικοί παπαρολόγοι μηχανικοί με ISO εξ εσπερίας ετοιμάζουν το πόρισμα
στο μεγάλο πλυντήριο ωπα ωπα  ΟΠΑΠ

όλοι   οι   δρόμοι   οδηγούν   στο   ίλιον   μεγάλο   το   ρεζίλιον



Καλή    Φώτιση

«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος κι αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
 Αριστοτέλους, Πολιτικά ΒΙΒΛΙΟ  V, ελεύθερη απόδοση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...