Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

the Rolling Stones live in Ilion, white night 29/6/2013




η  Φιλόξενος  Πόλις  της  Λευκής  Νυκτός  ήτο  Μαύρη  όσο  κι  αν  εφωτίζετο
ανοικτά τα κλειστά μαγαζιά - γλέντι μέχρι πρωίας
Megalo  Davadur  Λεφτά  Υπάρχουν  Μεγάλες  Εκπτώσεις  στη  Λογική
η Μάβρη Νυχτιά στο Ίλιον


-  Unbelievable! I prefer the Beatles!

Άρτι αφιχθείς εκ Λονδίνου ο δήμαρχος Ιλίου μετά βίας εσυγκρατήθη.

Ο υπεύθυνος επί των πολιτιστικών κινούμενος από ίδιον όφελος (την τέρψιν των ευαίσθητων ωτίων του) άδραξε την ευκαιρίαν και …ωωωω  της τύχης δοθείσης και του μαΐστρου πρίμου εκανόνιζε μυστικό αππόιντμεντ με τον μάνατζερ του διασήμου συγκροτήματος. Ένα παιδικό όνειρο, μια ευτυχής στιγμή παρ’ ολίγο και θα πραγματοποιείτο. Φωτογραφία με τον Μίκυ Τζάγκουαρ και αυτόγραφο από τον Κίθι Ρίχαρντς δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει κάθε μέρα, πόσο μάλλον δε τώρα που οι γερόλυκοι ήταν ένα βήμα προ της συντάξεως. Αλλά θες η ζήλια της αντιπολιτεύσεως (που τα ήβρατε κύριοι τα φράγκα;), θες το κακό μάτι το βάσκανο το φθονερό, ο δήμαρχος έκανε ξαφνικό καμπάκ και όλα τελείωσαν. Εξεμάνη ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής σαν είδε στο γραφείο του το προσχέδιο της αφίσας των Stones με την προκλητική γλώσσα έξω και τα χέρια ψηλά  του γιεγιέδικου ακροατηρίου τους. Unbelievable!

Εις την απολογίαν του ο υπεύθυνος πολιτιστικών είπε: οι Stones κύριοι, δεν πληρώνονται σε φράγκα αλλά σε δολάρια και είναι από το Έσπα. Όσο για το πόσο παίρνουν δεν σας αφορά, εφορία είστε, ή κουκουλοφόροι καταδότες ; Σα δε ντρέπεστε. Θα ’πρεπε να σέβεστε και να ΄στε περήφανοι για την μεγάλη τιμή να κλείσουμε ονόματα παγκόσμιου καλλιτεχνικού βεληνεκούς! Έτσι λοιπόν τους αποστόμωσε όλους και τους την έσπασεν  δια τα καλά. Έλα μου όμως που ο δήμαρχος είχε προηγούμενα με τους Ρόλινγκ Στόουνς και δε χώνεψε με τίποτα την απόφαση του αντιδημάρχου. Unbelievable!

- Ερήμην μου απεφάσισε κάτι τόσο σοβαρό … με παρέκαμψε, σε τα μας,  εσκέφθη πολλάκις ο δήμαρχος, όχι τέτοια σε τα μας, αυτά αλλού. Και αυτομάτως χωρίς να ειπεί έτερον ουδέν, έθεσε σε δυσμένεια τον υπεύθυνο της white night in Ilion.*

(*τα καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο θα έχουν doors open all night long και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες θα μπορούν να επωφεληθούν της δωρεάν ξεναγήσεως στα αδειανά καταστήματα που θα έχουν έκπτωση -99% , χορεύοντας και τραγουδώντας στα τραπεζακιαόξω, τρώγοντας μπαγιάτικα ντόνατς ντακ με τζατζίκι στο μεγάλο γλέντι μέχρι πρωίας σε Τέσσερις πίστες ! Τέσσερις πίστες ολυμπιακών διαστάσεων, ενώ στην πόλη θα κυκλοφορούν καραγκιόζηδες, εκθέσεις βιβλίου με γκουρμέ συνταγές μαγειρικής ειδικά για άνεργους, θέατρο πεζοδρομίου, θέατρο παραλόγου και λοιπά πολλά. Ταυτοχρόνως και παρομοίως ο θεσμός θα εορτάζεται το ίδιο μεγαλοπρεπώς  και εις άλλας ευρωπαϊκάς μεγαλουπόλεις )

Θα του δείξω εγώ ! είπε και τον έβαλε εις την μπλακ λιστ. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το απρόσμενο ενδοπαραταξιακό φλέγον ζήτημα, (δεν ξεκολλούσε από το μυαλό του το λογότυπο των Στόουνς , η παλιόγλωσσα αυτουνού του τραγουδιάρη τους του Μίκυ Τζάγκουαρ), ο Δήμαρχος απευθύνθη εις την αντιπολίτευσιν βουρλισμένος  λέγοντας : θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα αν μου ξαναβγάλετε γλώσσα και ασκήσετε κριτική στις επιλογές του …και έδειξε τον ακατονόμαστο σύμβουλό του. Ύστερα  αναγκάστηκε να απολογηθεί για την επιχορήγηση ποσού 2.000€ στην ένωση γονέων Ιλίου. Σε κλίμα τεταμένο  μεταξύ των συμβούλων των αντιπάλων παρατάξεων και αντεγκλήσεων από τον συγκεντωθέντα όχλο, λίγο έλλειψε να τιναχθεί η συνεδρίασις στον αέρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο απαξιωθείς σύμβουλος της συμπολιτεύσεως πονηρός γαρ και θελόμενος να πάρει ρεβάνς εσιγοψιθύρισε εις αντίπαλόν του ότι : τα χρήματα αυτά δίδονται διότι αντιπροσωπεία της ενώσεως γονέων ταξίδεψε μετά του δημάρχου εις το Λονδίνον δια να παρακολουθήσει την συναυλία προώθησης του νέου album των Rolling Stones, και να διαπιστώσει εάν οι γηραιοί μουζικάντηδες θα ημπόρουν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο white night live in Ilion.

Η ένωσις γονέων επιχορηγείται δια την πρωτοβουλίαν της να συγγράψει επιστολήν συμπαραστάσεως προς την κυβέρνησιν και προς τον υπουργόν παιδείας ιδιαιτέρως, ζητώντας του εμμέσως πλην όμως σαφώς την επιστράτευση των καθηγητών και την αποτροπή της απεργίας τους καθ οιονδήποτε τρόπον, πριν ακόμη αυτή εξαγγελθεί. Προληπτικά χειρουργικά κτυπήματα ως αυτά των πολέμων της Νέας Τάξεως, την οποίαν θαυμάζει και επικροτεί με την επιστολήν της η ένωσις. Αυτά είπε η σύμβουλος της μείζονος αντιπολιτεύσεως, τονίζοντας πως η ένωσις γονέων Ιλίου δεν είναι νομίμως εκλεγμένη δι αυτό και δεν έγινε αποδεκτή από την ομοσπονδία ενώσεων  γονέων της Αττικής. Και ακολούθως διετύπωσε το ερώτημα: γιατί δεν επιχορηγούνται τα σχολειά που έχουν ελλείψεις; Μήπως η επιχορήγησις, αποτελεί την επιβράβευση της ενώσεως γονέων δια την από κοινού συμπόρευσή της μετά της δημοτικής αρχής και την υποστήριξη ακολούθως της εφαρμογής πολιτικού σχεδιασμού για τη δημιουργία του νέου σχολείου της αγοράς που επιχειρείται απο  την κεντρική διοίκηση -συγκυβέρνηση;

Λέτε Ψέμματα. Ψέμματα. Ανακρίβειες. Ασύστολα Ψεύδη. Θα σας χορέψω σκληρό ροκ, είπε ο δήμαρχος ενθυμούμενος τον Κ.Λαλιώτην τον χορευταράν που ουδέποτε εχόρεψεν χορόν άλλον πέρα του καλαματιανού.

Ψέμματα .Ψέμματα , εξιφούλκησε ο κ.Ζενέτος. Δεν μου άρεσαν ποτέ οι Στόουνς .Μη μου βάνετε εμένανε ταμπέλες.I prefer the Beatles. Πως τολμάτε ! Και χραπ… έσκισε την αφίσα the Rolling Stones white night live in Ilion που ματαίως ματαιώθη . Paint it Black και αηδίες. We are all living in a Yellow Submarine, σιγοσφύριξε κάνοντας τα αποκαλυπτήρια της αντιστοίχου αφίσας-προτάσεως. Γρήγορα. Γρήγορα, να φέρουμε τους Beatles. Ρε Δεύτο, τους Beatles. Μα πρόεδρε, έχουν πεθάνει ! Δε θέλω αντιρρήσεις. Να τους αναστήσουμε. Τώρα!

Και δια να μη νομίζουτε ότι κοιμούμαστε, δημητράκη γλήγορις παρακαλώ, ένα trendy ψήφισμα δια την ΥΕΝΕΡΤ και μια έκτακτη συνεδρίασις  πάραυτα.

…Α… τέλος να μην ξεχάσω, φέρτε μου και μια μερίδα από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα, θα την σερβίρει δικό μας παιδί και τα ρέστα παγωτά.

Αυτό ήταν Άλλο ένα Rock nRoll circus που είχε τελειώσει αλλά όχι ένα δημοτικό συμβούλιο.

Τα παραπάνω ιλαροτραγικά διαμείφθηκαν το μακρινό εκείνο έτος στην ευρωπαϊκή μεγαλούπολη του Ιλίου που πρωτοπόρα ως είθιστο, εόρταζε με περισσή χαρά μετά της υπολοίπου ευρώπης δια πρώτην και τελευταίαν φοράν εις την Βαλκανικήν, τον μοναδικόν θεσμόν της Λευκής Νυκτός που ήτο Μαύρη όσο κι αν εφωτίζετο.



άνωθεν το εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ των Ρόλινγκ Στόουνς

 τελικά, ως εφάνη η γλώσσα ήτο της Μαϊμούς, που αψηλά ανέβη

και αφορμή το δημ. συμβούλιο Ιλίου της 6 Ιουνίου 2013

δες το στο  www.hellasnews.tv/

όσο για την πρόταση ψηφίσματος κατά ρεπούση , που έφερε προς ψήφιση η συμπολιτευόμενη με την δημοτική αρχή αντιπολίτευση, και υποστηρίκτρια της συγκυβέρνησης, αδυνατούμε να εννοήσουμε την σκοπιμότητά της, αφού η πατριδοκάπηλη κομματική παράταξη από την οποία προέρχεται , η ηγέτιδα της συγκυβέρνησης, με υπερβάλλοντα ζήλο ξεπουλά κάθε εναπομείναν κατάλοιπο της έννοιας αξιοπρέπεια, πατρίδα και ελευθερία που απέμεινε στο προτεκτοράτο. πως γίνεται λοιπόν από τη μια να αποδέχονται την βουλευτή που στηρίζει και συμμετέχει στο γκουβέρνο τους, και από την άλλη, πως γίνεται η ίδια βουλευτής με την συμμετοχή της να στηρίζει την συγκυβέρνηση την οποία παραλλήλως κατηγορεί περί εθνικών και ιστορικών μυθευμάτων. γιατί δεν παραιτείται η κα ρεπούση ή γιατί δεν παραιτούνται αυτοί που διαφωνούν μαζί της. Αυτή είναι το Δέντρο κι Εκείνοι το Δάσος.

Μα επιμένεις να μην  καταλαβαίνεις …

η Πόλις της Λευκής Νυκτός ήτο Μαύρη όσο κι αν εφωτίζετο.

Ουλαμούμ  μπάρμπα  Σκαρίμπα . Τρεις  Λαλούν  και  δυο  χορεύουν

και όπως είπε ο ποιητής Νίκος Γκάτσος

Τώρα τι στα λέω τι στα μολογώ

Μάθε μόνο τούτο, πού’ μαθα κι εγώ

Αν κρατάς χρυσάφι πλούτη και φλουριά

Δεν κατέχεις τι ’ναι λευτεριά


αλλά με στιχάκια από τραγούδια πεθαμένων ποιητών που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους θα ασχολούμαστε …

πόσο  κόστισε  ρε  μπάρμπα  το  πανηγύρι ;

……

Unbelievable!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...