Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

πλατεία Ρίμινι, τα Εγκαίνια - again


Προσκλητήριο


Οι μπουφόνοι και το θέατρο του παραλόγου σε μια μοναδική παράσταση .

Τα φύκια έγιναν μεταξωτές κορδέλες, ελάτε να τις κόψουμε μαζί.

Φέρτε και τα πριόνια να αποτελειώσουμε τα δέντρα που απόμειναν.

Το χάπενινγκ υποστηρίζουν bioκλιματικοί λογιστές και άλλοι πολυδύναμοι τύποι.

Ένα θεατρικό δρώμενο για γερά νεύρα που κόστισε μόλις 1.545.251,98€

Λεφτά υπάρχουν.

είσοδος ελεύθερη   τραπεζάκια reserve  ένδυμα: επίσημον


‘’τα εγκαίνια’’ λίγα λόγια για την υπόθεση


τα ενεπίγραφα σπαράγματα οστράκων και το περισκόπιο του ελληνικού πλάι στο βυθισμένο σκάφος

ο ελληνικός, το υποβρύχιο αναψυχής, γέρνει και προσκρούει στην αχαρτογράφητη αοζ ύφαλου βραχόκηπου. δυο φίλοι, ο σγουρογιάννης με τον καταυλακιώτη, εθισμένοι από καιρό στις πράσινες καρέκλες κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθούν στον αφρό. τρέχουν αγωνιωδώς από τις πράσινες στις γαλάζιες κουκέτες αναζητώντας σωσίβια. λαγοί με πετραχήλια βγαίνουν από το καπέλο του καπετάνιου αλλά η καπούτ άννα - γερμανίδα μαγείρισσα - τους κάνει στιφάδο. το πλήρωμα ανίκανο να ανταπεξέλθει στα κελεύσματα των καιρών στασιάζει και απειλεί να εγκαταλείψει το σκάφος. εθισμένο όμως κι αυτό στον καναπέ της μεγάλης σάλας αδυνατεί να εγερθεί. ο ελληνικός μπάζει από παντού νερά. οι φελλοί επιπλέουν κι απάνω τους γραπώνονται οι επιβάτες της πρώτης θέσης. ο ξύλινος λόγος θριαμβεύει. όλα ήταν προμελετημένα. τα πτώματα ξεβράζονται στην πλατεία και….  στη θέα της εικόνας - αγίας εργολαβίας της θαυματουργής - επανέρχονται. διαβουλεύονται κι αποφασίζουν να πουλήσουν το κουφάρι του υποβρυχίου πολυτελείας για παλιοσίδερα. κρατούν όμως το περισκόπιο. μέσα απ αυτό νοερά οι θεατές μεταφέρονται στην πλατεία χαρίλαου μητσοτάκη. εκεί, χρησιμοποιώντας γρήγορες εναλλαγές μακετών - στο καρνάγιο της σκηνής – παρακολουθούμε τις ανέλπιδες προσπάθειες για την ναυπήγηση νέου σκάφους. η πλατεία χαρίλαου μητσοτάκη είναι η τελευταία πράξη της παρωδίας. μνήμες από τη βάρκιζα και τα ιουλιανά προβάλλονται στην ειδικά διαμορφωμένη οθόνη. πέρα μακριά μια στρατιωτική μπάντα παιανίζει αμέριμνα. οι δυο συνεπιβαίνοντες βαστώντας μπλε και κόκκινες σημαίες, στέκονται πάνω στην πράσινη γραμμή, ακριβώς στην μέση της πλατείας, προσμένοντας γαλάζια και κόκκινα σωσίβια που ρίχνονται –εξαιρετικό εύρημα– από αερόστατα που ίπτανται στο χώρο, ενώ παράλληλα η πλατεία βυθίζεται -αργά αργά σε λήθαργο, μαζί με τους καθήμενους στα τραπεζακιαόξω- για να συναντήσει στο βυθό το κουφάρι του ελληνικού.


τα δυο πρόσωπα του Ιανού,
σχέδιο προτομής για την πλατεία Χαρίλαου Μητσοτάκη

μια προτομή βδέλυγμα. ένα ανοσιουργηματικό σύμπλεγμα. ένα καλλιτεχνικό ατόπημα. οι ζωντανοί με τους αποθαμένους. ο χαρίλαος πλάτη με πλάτη με το μητσοτάκη στηρίζουν το ξεχαρβαλωμένο υποβρύχιο. ο υποβολέας υπενθυμίζει στο κοινό μαζί τα φάγαμε και εκτοξεύει απειλές ’’θέλετε να έρθουν άλλοι και να τα φάνε μόνοι τους’’. οι γκαλλοπάκηδες περιφέρουν κάλπικες κάλπες. ο σγουρογιάννης με τον καταυλακιώτη όντας κεχρισμένοι πασοκιστανοί –άφθονο γαρ το λάδι του χρίσματος- γλιστρούν στο κατάστρωμα. οι καρέκλες τους απομακρύνονται . έντρομοι *γκαλλοπάκηδες περιφέρουν κάλπικες κάλπες. πρέπει να τους διασώσουν, ο χαρακτηρισμός πασοκιστανοί ή καταλληλότεροι -που πια δε μετράει- απαλείφεται. προσδιορίζονται πλέον ως οι δημοφιλέστεροι. τα πέπλα του πράσινου ιερατείου πέφτουν. να ο άσσος στο μανίκι, γράφει «δεξιά η υπεύθυνη ανεξάρτητη αριστερά». αχνοφαίνονται πολιτικά ρετάλια. η στολή του σούπερμαν. οι καρέκλες ξαναπλησιάζουν τους δυο φίλους που σπεύδουν ταχέως στην ζερβόδεξη πλευρά του σκάφους. εναλλάξ περιφέρουν την προτομή του χαρίλαου μητσοτάκη επιδεικτικά, πότε σαν τρόπαιο πότε σαν ξόανο -αναλόγως της σύστασης των επιβατών-. στο αρχαιολογικό μουσείο απαγορεύεται η πρόσβαση του κοινού στα ενεπίγραφα σπαράγματα οστράκων και στο περισκόπιο του ελληνικού –αυτά είναι επικίνδυνα εκθέματα για την τάξη και την σταθερότητα του πολιτεύματος-. την ίδια στιγμή, οι αυτοχειρίες όσων προσπίπτουν εις τον βυθόν της πλατείας εκ των αεροστάτων, ονομάζονται αποτυχημένα άλματα μπάτζι τζάμπινγκ. ο ερπετικός εγκεφαλοφλοιός των παρισταμένων καλείται στο μεγάλο τραπέζι  -ψητό στη λαδόκολλα -.

τα εγκαίνια τελειώνουν. αρσιβαρίστες, πεχλιβάνηδες σηκώνουν ψηλά την βαρύτιμη κορδέλα, αναμνηστικά της τεμάχια μοιράζονται ιεραρχικώς καθ υποδειγματικήν τάξιν.  οι μπουφόνοι εύχονται εκ καρδίας  «και του χρόνου», ανανεώνοντας το ραντεβού τους, «εις ιδίαν πλατείαν περί την αυτήν ημέραν και ώραν».

Εν ολίγοις τα εγκαίνια αποτελούν μια υπερκοστολογημένη και άνευ νοήματος πολιτική παρωδία, αντάξια αντανάκλαση ενός κακόγουστου πολιτικού θεάτρου. Οι συντελεστές προσπαθούν ανεπιτυχώς να μιμηθούν τους Αγγελόπουλο, Μακαβέγιεφ, Μπουνιουέλ και Φερρέρι. Σε κάθε πλατεία και δημόσιο χώρο που ανεβαίνει το δρώμενο, το μόνο που πετυχαίνει, είναι να συγκριθεί, ως τραγικά υπολειπόμενο κακέκτυπο του «Υπάρχει και φιλότιμο». Η εμπνευσμένη κλασσική ταινία, ασπρόμαυρη και χαμηλού κόστους, με τη φιγούρα  του  ανεπανάληπτου μαυρογυαλούρου εξακολουθεί να προκαλεί κλαυσίγελο, κάτι που δεν συμβαίνει με τα «Eγκαίνια again». Περί ορέξεως όμως κολοκυθόπιτα ή ψητό στη λαδόκολλα. Όσο υπάρχει κοινό, η παράσταση lingua buffone verbale θα επαναλαμβάνεται σπειροειδώς ως ιστορική φάρσα.

είσοδος ελεύθερη  αλλά η παράσταση δεν είναι δωρεάν  

υποβρύχιο, πλατεία, προτομή, τελικά πληρώνονται από τους θεατές σε υποχρεωτικό φόρο 1.545.251,98€ που χαρακτηρίζεται έρανος για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της πατρίδος.

     πέρα μακριά μια στρατιωτική μπάντα παιανίζει αμέριμνα.

9 ∫∫∫    παρακαλώ σας κύματα μη μου τους εξυπνάτε…  ♪ ♪ ♫ ♯ ♯



το κοινό εθισμένο κι αυτό στον καναπέ της μεγάλης σάλας αδυνατεί να εγερθεί

      ♫ ♪ …παρακαλώ σας κύματα μη μου τους εξυπνάτε…  ♪ ♪ ♫

συμβαίνουν και αλλού:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Όργιο σπατάλης. 365.000 ευρώ για μια αυλή!




ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΙΜΙΝΙ:(ή αλλιώς η ανακάλυψη ξανά της Αμερικής)




ΡΙΜΙΝΙ: η επέλαση των τραπεζακιαόξω




*ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΚΑΛΛΟΠΑΚΗΔΩΝ αμφισβητούνται από την

κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος και τον προέδρό της, κ. Κ. Ασκούνη. Καταγγελία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Μη έγκυρη η έρευνα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν πληροί τις προϋποθέσεις μίας αντιπροσωπευτικής έρευνας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και ειδικότερα τη δημοφιλία των αντίστοιχων Δημάρχων.






ΙΛΙΟΝ: με κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Δημοφίλεια



ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Ένα ταξίδι

στο μαγικό κόσμο των καταλληλότερων, δημοφιλέστερων, κ.α.


τα ιμιτασιόν βραβεία πρέπει να επιστρέψουν οι ντοπέ φίρμες του Top20, τα ανεξάρτητα κομματόσκυλα και οι τεθλιμμένοι χορηγοί τους.

ευτυχώς υπάρχει ακόμα ελπίδα. τα δάνεια του αγώνα.

ξεπουλάμε μισοτιμής, πολλές άτοκες δόσεις.

οι δημοφιλείς φαστράκηδες συναγωνίστηκαν citius altius fortius για τα πανευρωπαϊκά βραβεία Νυρεμβέργης Germania über alles
  
♫ ♪ …παρακαλώ σας κύματα μη μου τους εξυπνάτε…  ♪ ♪ ♫

πλατεία Χαρίλαου Μητσοτάκη μακέτες εγκαινίων προσεχώς



αντί   επικήδειου,   στον   πρωινό   χειρηλάτη   Γιάννη   Καλαμίτση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...