Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΙΛΙΟΝ Άλαλα και Μπάλαλα


Ν. Ζενέτος  προς  Λαϊκή Συσπείρωση και Ν. Τριανταφύλλου
 

   Άστραψε και τα βρόντηξε ο Δήμαρχος Ιλίου στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου! Όλα κυλούσαν ήρεμα και ομόφωνα,  γινόντουσαν οι απαραίτητες προεκλογικές εξαγγελίες κατά τα ειωθότα˙ μέχρι που… ήρθε η ώρα της έκδοσης ψηφίσματος  για τον ΕΟΠΥΥ και αφορούσε στην διαθεσιμότητα του ιατρικού προσωπικού  και στην αλλαγή – κατάργηση της παροχής ιατροφαρμακευτικής υπηρεσιών περίθαλψης (δηλαδή απολύσεις, γενόσημα, κατάργηση ή αύξηση της συμμετοχής στις παρεχόμενες υπηρεσίες κι εξετάσεις, κλείσιμο υποκαταστημάτων, άνοιγμα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές και στα ιδιωτικά κέντρα υγείας).
 
Όταν ο γνωστός ακροδεξιός κος Νίκος Τριανταφύλλου της Λαϊκής Συσπείρωσης αντετάχθη σε πονηρά διατυπωμένη, εμβόλιμη πρόταση ξύλινου λόγου που είχε εντέχνως παρεισφρήσει στο φερόμενο προς ψήφιση αίτημα, πρόταση η οποία εξυπηρετούσε τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, κι απαίτησε Δωρεάν Παροχές Περίθαλψης και Δωρεάν Υγεία για Όλους, δέχτηκε έκπληκτος την φραστική επίθεση του Δημάρχου αλαζοΝίκου Ζενέτου και τον δριμύ επαναστατικό του αντίλογο!
                                                                                            

Ακολουθεί  αυτολεξεί  το  κρεσέντο του δημαρχιακού λόγου  «…να πάμε σε ένα σύστημα στήριξης του εναπομείναντος συστήματος υγείας και των εργαζομένων… Δεν θέλουμε δώρα κύριε Τριανταφύλλου, δεν θέλουμε κανένα δώρο. Ασφαλώς κι επαναλαμβάνω και μην μου κάνετε ανησυχίες τώρα… Αφήστε τα δωρεάν. Δεν είναι τίποτα δωρεάν προς το λαό το ’χει πληρώσει με αίμα ο λαός ….αλλά δε μπορείτε αυτό να το καταλάβετε… (ακούγεται φωνή γυναικεία στο βάθος ‘’μα τι είναι αυτά που λέτε θα τρελλαθούμε τελείως’’, ο δήμαρχος απαντά συνεχίζοντας το ξέσπασμά του)…να τρελλαθείτε Κυρία, έτσι είναι τα πράγματα… αλλά δε σας αρέσει να τα΄ακούτε αυτά (δις)…θα μας πείτε για δωρεάν... Είστε μια παραδοσιακή αγωνιστική παράταξη και ζητάτε δώρα απ’ αυτούς που καταδυνάστευσαν το λαό τόσα χρόνια ... ( γυναικεία φωνή στο βάθος …‘’δεν πατε καλα’’) … επαναλαμβάνω δε θέλουμε δώρα κύριε  Τριανταφύλλου το 'χουμε πληρώσει, δε ζητάμε δώρα την υγεία την έχουμε πληρώσει… όλοι οι εργαζόμενοι. .. ζητάμε να μας επιστρέψουνε υπηρεσίες χωρίς να τις πληρώνουμε…»
 

Κατά τα λοιπά, στη μποτίλια των κυμάτων του χρόνου, βρήκαμε το παραπάνω έγγραφο που αποδεικνύει το αληθές των ρηθέντων του Νίκου Τριανταφύλλου σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για την ΄’’επανίδρυση του Μουσείου στο χώρο της ΕΡΤ’’. ‘’Μα αυτό το είχε εξαγγείλει η παράταξή σας και πριν 15 χρόνια’’ είχε καταγγείλει, ο Νίκος Τριανταφύλλου. Αλλά ποιος θυμάται τι έφαγε χθες, ειδικά αν έχει και πολιτικό αλτσχάιμερ , όπως η ‘’Δημοκρατική συνεργασία’’ παράταξη των Κουκουβίνου Ζενέτου ή άλλως το Πασόκ Ιλίου.

Σε κάποια άλλη μποτίλια, υπάρχει και το κάλεσμα προς τους δημότες της τότε δημοτικής αρχής (πρόκειται για την ίδια με σήμερα παράταξη) που κομπορρημονούσε για την μεγάλη και τρανή επιτυχία της. Μάλιστα τότε, ‘’το ψαλίδι των εγκαινίων του Ραδιοφωνικού Μουσείου’’,  τη δημιουργία του οποίου όλοι σήμερα θαυμάζουμε στην οδό Ραδιοφωνίας  - εκεί όπου φυτρώνει το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, το  κρατούσε - όπως θυμούνται παλαιοί κάτοικοι της περιοχής - ο σύντροφας τότε υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος του Πασόκ  κος Πρωτόπαπας.

 

 
Τέλος να σημειώσουμε ότι ακόμη περιμένουν οι δημότες του Αγίου Φανουρίου και της Ζωοδόχου Πηγής την ίδρυση του γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, με την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, που θα τους εξυπηρετούσε στην περιοχή, μετά το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών στο ΙΚΑ Ιλίου. Αν είναι αδύναμη ή ανίκανη να το διεκδικήσει, να το δημιουργήσει και να το λειτουργήσει η Δημοτική Αρχή (κι ας μην ακούμε τα περί γραφειοκρατίας - αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί), πως θα λειτουργήσει το περιβόητο πολυδιαφημιζόμενο πολυδύναμο βιοκλιματικό γηροκομείο; Με τι προσωπικό; Με τι κριτήρια; Μήπως σε σύμπραξη με άλλους φορείς; Εκτός κι αν οι μακέτες είναι για να εξασκούνται δημιουργικά στις κατασκευές με τουβλάκια LEGO ( Λένγκω Λένγκω μάνα, η ζωή μας η μισή) οι άνεργοι συμπολίτες μας που ο αριθμός τους όλο και διογκώνεται!  Όχι μόνο γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης δεν βλέπουν οι κάτοικοι αλλά αντίθετα παρακολουθούν, ύστερα από το ΙΚΑ, και το επικείμενο κλείσιμο του αντίστοιχου υποκαταστήματος παροχής υγειονομικής περίθαλψης και ιατρικών υπηρεσιών του Εοπυυ.

Δεν πειράζει όμως, την υγειά μας νάχουμε,  εξαγγέλθηκε το αμετακίνητον του ΑΤΜ της Εθνικής Τραπέζης που υπάρχει εις την πλατείαν Κιλελέρ (καημένε Μαρίνο Αντύπα σε ξέχασαν οι πάντες, αλλά τι να λέμε, πρέπει να σβηστεί το όνομά σου για να βρουν πρόσφορο έδαφος οι νεοτσιφλικάδες της καινούργιας Φεουδαρχίας που επελαύνει  ταχέως).

 

Στο πλαίσιο της παράδοσης των μαθημάτων ‘’Αναλυτική  Οικονομία,  Κοινωνιολογικές  Προσεγγίσεις  του  Κεϋνσιανισμού  κι  Επιπτώσεις  στην  Υγεία’’ που πραγματοποιήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες στα Camps των Υπουργείων Άνευ Χαρτοφυλακίου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ο καθηγητής Δρ Σπυρ Άδωνις είχε αναφερθεί στις ‘’πρωτοποριακές προσπάθειες μεταρρύθμισης που επιτελούνται στο χώρο της υγείας, oι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα αποτελέσουν τομή, καθότι ο ασθενής είναι εις τον γύψον’’. Ο Δρ Σπυρ Άδωνις με την ευγενική συμπαράσταση του καθηγητού Οικονομιστών κου Στουρνάρου είχε αναμφιβόλως πέσει σε βαθύ συλλογισμόν: ‘’Ιδέτε˙ πως μπορώ να κοιμάμαι ησύχως όταν οι εφοπλισταί και οι έχοντες, σνομπάρουν το εθνικό σύστημα υγείας και καταφεύγουν εις την αλλοδαπήν και εις τα ιδιωτικά κέντρα υγείας; Πως μπορώ να κοιμάμαι ησυχής όταν οι άνεργοι πράττουν παρομοίως ή αποφεύγουν κάθε συναναστροφή με τους λειτουργούς του Ιπποκράτους και του Γαληνού, εν αντιθέσει  με τους ελαχίστους πλέον ασφαλισμένους που αν και ευνοημένοι, απασχολούν το ιατρικό προσωπικό  δια ψύλλου πήδημα. Λοιπόν θα ιδούν οι τελευταίοι τι εστί βερίκοκο και τι εστί Κράτος Δικαίου. Τέλος τα Εοπυυ . Ιδιωτικά κέντρα υγείας για όλους. Ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη . Γενόσημα για όλες τις κοινωνικές τάξεις.’’ Ο Δρ Σπυρ Άδωνις είχε τότε ευχαριστήσει δημοσίως το Δήμαρχο Ιλίου λέγοντας ‘’είστε αξιέπαινος για τα δημοτικά σας ιατρεία, πιστεύω πως η κατάργησις των υπηρεσιών υγείας των Εοππυ πρέπει να ξεκινήσει από το Ίλιον διότι αυτό δε θα δυσχεράνει διόλου τους  πολίτας του Ιλίου, τουναντίον θα τους ανακουφίσωμεν  από την περιττήν ταλαιπωρίαν μετάβασης και αναμονής εις τα ανάξια λόγου Εοπυυ κάμνοντας εκ του παραλλήλου νοικοκύρεμα και οικονομίαν μετά και την κατασκευή του γηροκομείου’’.

 Εμείς κύριοι είμαστε αντιμνημονιακοί, γι’ αυτό στηρίζουμε τη σωτηριακή Συγκυβέρνηση που μάχεται επιτυχώς εναντίον του Μνημονίου. Άντε, άντε που θα μας πείτε εμάς… Για…σας παρακαλώ!

 
 
Μνημονιακοί Σωσίες του κου Ζενέτου και του υιού Κουκουβίνου ενώ Χειροκροτούν τον κο Χρυσοχοΐδη που εξηγεί στο ακροατήριο πως το Μνημόνιο Είναι Ευλογία για τον τόπο, γι αυτό και το ψήφισε -με κλειστά τα μάτια- χωρίς να χρειαστεί προηγουμένως να το διαβάσει. Μετέπειτα, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, ο Αδιάβαστος Μιχαήλ προήχθη για τις επιλογές του εις θώκον Μινίστρου Διοδίων από την Κεντρικιά  Διοίκησιν της Offshore Government KfW.

 Ο Άδωνις, γνωστός τηλεϋπουργός που αφανώς παρακολουθούσε τα λεχθέντα, απέστειλε συγχαρητήριον τηλεγράφημα μέσω του συστήματος Wi-Fi Ιλίου και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την σύμπνοιαν απόψεων και τα καλά του λόγια καταλήγοντας:

 
 ….. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. STOP. ΔΙΚΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΩ. STOP.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...